Skifte av defekte lyspærer i original Volvo radio

Av: J. S. B.
Kommenter gjerne denne på vårt forum:
Bytte Radio pærer

For bilmodell:

850 og x70 t.om. 2000 modeller (C70 opptil 2005)
Problemstilling: Det skjer desverre at lyspærene i belysningen på original Volvo radio ryker. Så radioen blir helt-/delvis mørklagt. I følge Volvo selv så er det ikke mulig å bytte lyspærene i disse radioene, og sier du må kjøpe en bytte radio. Men dette er ikke helt korrekt. Det fungerer fint å bytte pærene selv. Honda selger bla. en pære som passeri radioen, artikkel nr.: 35505-S84-N01 fra klokkeradioen i Honda Accord (2002 modell).
Volvo kan også levere en lyspære, til en noe høyere pris med art.nr: 30899172

Men for å få riktig farge på lyset, så ma du flytte over den blå gummi/silikon hetta som sitter over den originale pæren i din radio. Litt pirk, men ta tiden du trenger så klarer de fleste å gjøre denne jobben.
Verktøy som trengs: For å ta ut radioen:
Lite verktøy for å trykke inn og løsne låse-pinnene på hver side av radioen.

For å åpne radioen:

En stjerne-skrutrekker
Flat skrutrekker, liten
Ett håndkle til å ha på arbeidsoverflaten din, slik at du ikke riper opp frontplaten på radioen.

VIKTIG:
Husk å ha Anti-Theft radio koden tilgjengelig, slik at du får slått på radioen igjen. Hvis du ikke har radio koden kontakt din lokale Volvo forhandler, så hjelper de deg med å finne den.
Deler som trengs: Honda lyspære, art.nr: 35505-S84-N01
Volvo lyspære, art.nr: 30899172
   
1. Fremgangsmåte
1. Bilde av Honda pæren som passer rett i Volvo radioen din.
 
2. Trykk inn låsepinnene for å frigjøre disse, på hver side av fronten på radioen slik at du kan ta ut radioen.

 
3. Fortsett å trekk ut radioen, til slutt så er den helt ute. Kablene som er koblet til på baksiden av radioen har god lengde, og det er ikke noe problem å ta radioen ut før du kobler fra ledningene. De to svarte kontaktstykkene har en låse knapp som nå trykkes ned før kablene løsner fra radioen. Antenne kablene trekker du rett ut. Kontaktene passer kun ett sted bak på radioen, så du trenger ikke å merke kontaktene.
 
4. Ta med radioen til en godt belyst arbeidsplass.
Ta og trekk forsiktig av volum knappen, den sitter bare presset på en pinne.
Skru deretter ut stjerne skruene som sitter på siden av radioen, rett bak front platen. 2 på hver side.

 
5. Her er skruene skrudd ut.
 
6. På toppen av radioen må du ta vekk den klare plast tapen som sitter festet over plast tappene fra radio fronten, og vipp forsiktig opp disse plast tappene opp med en liten flat skrutrekker. Vær forsktig så disse ikke knekker. Det sitter plast tapper på alle sidene rundt frontplaten.
Vær forsiktig og kontroller at alle plast tappene har blitt løsnet fra metall huset.

 
7. Du må koble fra denne flat-kabelen fra frontplaten. Trekk kontakten rett ut fra koblingen, eller om du ikke vil koble den fra så vipp og legg frontplaten ned på ett håndkle, for å beskytte fronten mot riper.
 
8. På baksiden av frontplaten så vil du se baksiden soklene på lyspærene, disse ser ut som små plast stjerne skruer. Bruken liten flat skru trekker som passer ned i sporet og vri mot venstre så vil pærene løsne.

Deretter fjern forsiktig den blå gummihetten fra original pæren, og sett gummihetten over på den nye pæren og sett den nye pæren inn i sin plass på frontplaten.  Stram pæren ved å vri den til høyre.
Monter deretter frontplaten i motsatt rekkefølge som er beskrevet over. Husk å koble til flatkabelen til frontplaten hvis du har tatt denne av. Deretter skrur du tilbake de 3 skruene du skrudde ut tidligere. Sett på volum knappen, denne går bare å montere i en retning.

På venstre side av bilde ser du den ene pæren tatt ut, og den blå gummi hetten ligger løst over.

 
9. Ta med radioen ut i bilen igjen, og koble til kablene. Trykk radioen inn i dashbordet. Når radioen er i flukt med fronten på dashborden, trykk inn de 2 låse-pinnene slik at radioen låser seg fast.
Slå på radioen, og se at alle lysene virker. Deretter er det bare å taste inn koden.

 
10. Da er alt bare velstand..
 
 
Samtlige tips utføres på eget ansvar. Dette har fungert på min bil.
Ingen garantier for at det virker på din.
 
Har du ett lite styling tips eller triks, send meg det på en Email til: jsb@volvoforum.no

 

Copyright©2000-2010 www.volvoforum.no