Bytte av øvre fjærskål og fjærbeins lager frem

Av: J. S. B.
Kommenter gjerne denne på vårt forum:
Bytte Øvre fjærskål frem

For bilmodell:

850 og x70 t.om. 2000 modeller (C70 opptil 2005)
Hva må gjøres Vanlig feil på disse modellene med ulyd i forstillingen er at enten så kan det være øvre fjærskåla som må byttes eller at fjærbeinslageret frem lager ulyd. Så dette må byttes. Du må fjærklemmer, og gjerne luftverktøy for å lette arbeidet litt,og spare litt tid.

Montering skjer i mottsatt rekkefølge
Deler: Hos Volvoforhandleren kan du kjøpe følgende:
Fjærbeinslagring: Art.nr: 31200599
Øvre fjærskål, Art.nr: 8646713
   
1. Fremgangsmåte
1. I motorrommet så må du løsne disse mutterene. Men la de gjerne sitte på intill du har fått løsnet fjærbeinet i nede.
 
2. Jekk opp bilen og ta av hjulet. Bak bremseskiven ser du øvre innfestningen til stabstags leddet inn på fjærbeinet. Ta og løsne denne mutteren. Den kan sitte godt, så bruk gjerne WD40, CRC eller tilsvarende. Bruk gjerne luft verktøy.. Hvis leddet begynner å gå rundt når du skrur av mutteren, ta en fast nøkkel samt en passende torx nøkkel som du setter inn i midten av bolten for å holde igjen så leddet ikke følger med rundt. Hvis du har jekket opp bilen på en side så vil stabtaget stå i spenn. Så enten jekk opp bilen på begge sider, eller så ha ett stort spett legg imellom motorramma og stab.staget, og bend dette ned slik at du får ut leddet fra fjærbeinet.

 
3. Bak bremseskiven ser du to bolter som holder fjærbeinet fast til spindelen. Ta og løsne disse. Disse kan sitte godt, så bruk gjerne WD40, CRC eller tilsvarende. Bruk gjerne luft verktøy.. Husk å hekte av ABS sensor ledningen som sitter fast på fjærbeinet.

 

 
4. Ta og ta av mutterene på toppen av fjærtårnet i motorrommet. Deretter kan du ta ut fjærbeinet. Monter gjerne fjærbeinet i en skru-tvinge. Dette vil hjelpe deg mye når du skal begynne å demontere videre.
 
5. Her er en ny fjær-skål.
 
6. Du må ha slike fjærspennere for å kunne gjøre denne jobben.
 
7. Sett på klemmene på fjæra og stram til. Bruk gjerne luftverktøy, da fjærklemmene er veldig fingjengede. I den røde ringen ser du mutteren på toppen av støtdemperen. Når du har strammet fjær klemmene såpass mye at fjæra er helt løs så kan du løsne denne. Dette er en 21 mm mutter, og hvis støtemberen begynner å følge med må du holde igjen denne på toppen av støtemperen, der passer det en 8 mm nøkkel.
 
8. Da er mutteren demontert.
 
9. Etter du har tatt av mutteren og øvre skiven, så kommer du til denne stjerne mutteren. Den sitter godt.. Men skal skrues av.

 
10. Jeg brukte en stor rørtang og en vannpumpetang for å løsne denne.
 
11. Slik så min gamle fjærbeinsskål ut.. Godt å få byttet denne.
 
Montering skjer i omvendt rekkefølge.
 
 
Samtlige tips utføres på eget ansvar. Dette har fungert på min bil.
Ingen garantier for at det virker på din.
 
Har du ett lite styling tips eller triks, send meg det på en Email til: jsb@volvoforum.no

 

Copyright©2000-2010 www.volvoforum.no