Firenze rundt med leiebilFirenze rundt med leiebil

  • Populær turistby
  • Mange severdigheter
  • Perfekt bilferie

Firenze er en populær turistby som ligger nord i Italia. Med museer, kirker og nydelige bygninger som er verdt å se. Firenze er jo kjent for sin kunst og sine vakre bygninger, noe en definitivt må få med seg. Når en skal reise til Firenze så tenker en ofte på at en vil reise til selve sentrum av Firenze. Likevel er det så mye mer å se enn bare knappøyet i byen.

Når du er i Firenze kan du ikke gå glipp av katedralen Santa Maria del Fiore som ble innviet i 1436. Piazzale Michelangelo er også en populær attraksjon, her får du en fantastisk utsikt over hele Firenze – og dette er bare i smørøyet av Firenze. Ser du lenger ut kan du oppleve mye spennende, blant annet Cartaldo som ligger 60 km sør for Firenze hvis du har tilgang på bil.

Biltur i Firenze

Road trip i seg selv som ferie er kjempekoselig, og biltur i det nydelige Firenze virker bare magisk. Da slipper du å tenke på timeplanene til turistattraksjonene, slik at du heller kan ta ting i eget tempo. Du kommer deg også lengre unna boplass og får en mye større radius du kan utforske, enn hvis du hadde utforsket Firenze til fots eller med offentlig transport.

Å få tak i leiebil i Firenze er ingen problem, her kan du få tak i biler på Firenze lufthavn. På flyplassen i Firenze leier Hertz ut biler som du kan leie fra sekundet du har landet, og som du også kan levere tilbake når ferien din er over. Du kan også bruke norske sider for å bestille biler for ferien din, som Avis.

Hva kan du se?

Ved hjelp av leiebil har du som sagt en større radius å forholde deg til når du skal utforske det nydelige Firenze. Du kan planlegge en roadtrip der dere overnatter ved forskjellige steder underveis, eller dere kan kjøre hjem til oppholdsstedet når dere har gjort det dere har planlagt for dagen. For å komme deg til Cartaldo tar det bare 35 minutter med bil fra Firenze.

  • Bilferie i Firenze
  • Perfekt roadtrip
  • Mange severdigheter
  • Kort tur fra sentrum

Certaldo

Certaldo har siden blitt kjent for flere festivaler som du kan oppleve hvis du reiser dit. Den mest kjente for øyeblikket er Mercantia, som er en ukes lang fest i Certaldo Alto hvor mange ulike gateartister fra hele Italia er med. Det innerste sentrum er stengt av for trafikk, men det går an å parkere utenfor å gå inn for å oppleve de store begivenhetene som tar sted i Certaldo.

San Gimignano

Vil du kjøre enda lengre kommer du til San Gimignano som ligger 13 km sør for Certlado. Stedet er kjent for sin middelalderske stil og tårn som du finner i byen. Tårnene viser om maktkamp mellom velstående familier for og vise hvem som var mest velstående på 1300-tallet. Den dag i dag står bare rester etter 15 av disse tårnene, men på det meste var det 72 tårn.

Leiebil

Sixt bilutleie leier ut biler til alle slags anledninger, fra by-bil til minibuss. Dette for at ferien din skal bli så bra som mulig. Informasjonen du ønsker kan du legge inn allerede når du skal bestille på nett slik at du får den bilen som passer for din ferie. De lar deg også avbestille eller endre reservasjonen gratis, noe som gjør ferien din super fleksibel og enkel å ha med å gjøre.

Ferie til Italia?

Hvis du skal reise til Firenze på ferie, anbefales det på det sterkeste at du bruke en leiebil – da får du sett så mye av det som er vakre Firenze. Med en leiebil i Firenze kommer du deg ut av turistdelen av Italia, slik at du får oppleve den lokale kulturen som du finner litt utenfor Firenze. Dette er et «must see» når du skal reise til Italia.

Unngå overraskelser når du henter leiebilenUnngå overraskelser når du henter leiebilen

Når du leier bil fra profesjonelle forhandlere har du en viss forventning til hva du får, men det er ikke alltid de leverer. Det kan være flere overraskelser som møter deg når du kommer for å hente bilen. For eksempel kan det være en annen bil enn du bestilte, eller hvilken stand bilen er i. Det kan være vanskelig å unngå dette, men her skal du få noen tips til hva du kan gjøre på forhånd.

Forsikring

Det er viktig å være forsikret når du skal på reise. De fleste reiseforsikringer inkluderer også leie av bil. De fleste utleieselskap inkluderer også forsikring for bilen i selve leieprisen, men denne dekker ikke nødvendigvis alt. Hvis bilen blir skadet under din leieperiode, er det du som blir stilt ansvarlig. Med en god reiseforsikring dekker denne de fleste skader, mot at du betaler en egenandel. Europeiske reiseforsikring er et eksempel på forsikring som inkluderer leie av bil.

  • Vær oppmerksom på forskjeller mellom standard og super reiseforsikring
  • Vær sikker på at bilen også er forsikret
  • I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med ekstra forsikring

Når du har forsikring, er du dekket uansett hva som skulle skje. Når du leier bil er det ekstra viktig å undersøke hva som er inkludert. Noen dekker kun personskader, mens andre dekker det samme som din private personforsikring. Har du forsikring som dekker tap av depositum i tillegg, er du godt dekket. Er du usikker på hva din forsikring dekker, er det greit å undersøke hvilken forsikring du har. Snakk gjerne med en rådgiver dersom du er usikker.

Bestilling av bil

Før du gjennomfører bestillingen, er det lurt å gå gjennom denne, for å se at alt stemmer. Dersom du gjør dette, utelukker du sannsynligvis muligheten for å få en annen bil en du har bestilt. Ta også vare på alle dokumenter og bestillingsinformasjon, slik at forhandler ikke kan si deg i mot. Det kan hende at bilen du ønsket ikke er tilgjengelig. I dette tilfellet skal du få en som tilsvarer det du har betalt for.

  • Undersøk at all informasjon stemmer før du fullfører bestillingen
  • Les vilkår og betingelser ved leie av bil
  • Kjenn dine rettigheter

Parkering av bil

Det er også viktig å være oppmerksom på parkering og bot når du kjører bil. Dersom du skal leie bil på ferie, lønner det seg å sette seg inn i regler for både trafikk og parkering før avreise. Det er du som står ansvarlig for å betale bøter ved leie av bil. Dersom betalingen utestår, vil det som oftest kreves et ekstra gebyr fra utleier. Det samme gjelder dersom du feilparkerer bilen ved levering.

Ekstrautstyr

Du kan som oftest bestille tilleggsutstyr, samtidig som du bestiller bil til utleie. Dersom du trenger for eksempel barnesete eller GPS på reise, er dette mulig å leie i tillegg. Vær likevel oppmerksom på ulike priser for leie av dette. Det kan lønne seg å ta med en form for kartleser hjemmefra når du skal på ferie, da leie av dette ofte er dyrt hos leverandør. Undersøk også standarder for sikkerhet ved leie av barnesete i utlandet, spesielt utenfor EU og EØS.

Finn det rimeligste alternativet

Det finnes flere måter å bestille leie av bil, både i Norge og utlandet. For å finne det rimeligste alternativet lønner det seg å sammenligne ulike tilbud fra flere leverandører. Den enkleste måten å gjøre dette, er på nett. Du kan blant annet bruke forskjellige søkemotorer for reise. Disse finner de rimeligste og beste alternativene basert på dine behov, og lar deg sammenligne disse på ett og samme sted. Slik kan du også finne leverandører du kanskje ikke kjenner til.

Ved forhåndsbestilling på nett vil du også få bedre tilbud, samt et større utvalg av biler. Dersom du likevel foretrekker å reservere din bil når du har kommet fram til din destinasjon, lønner det seg nesten alltid å leie lokalt. Dersom du leier bil på flyplassen vil det forekomme ekstra avgifter, som gjør selve leien dyrere enn andre steder. Bruk heller en annen form for transport til ditt overnattingssted, og finn deretter ditt nærmeste lokale utleiekontor.

Leie av bil i utlandet

Det er enkelt å leie bil i utlandet. Ved å bruke ulike søkemotorer for reise, kan du bestille en reisepakke som inkluderer hotell, fly, og bil. På denne måten kan du ofte også få billigere priser, samt ulike rabatter for å ha bestilt et pakketilbud. Dersom du leier bil i utlandet, kan du også kjøre med denne i Norge. I dette tilfellet må du registrere bilen hos Skatteetaten. Dette gjøres elektronisk, ved hjelp av Bank-ID.

Du kan kjøre en utenlandsregistrert bil i Norge i inntil 42 dager, fordelt på 12 måneder. Du er selv ansvarlig for å ha godkjent forsikring. Denne ordningen gjelder for alle typer kjøretøy, og inkluderer campingvogn og tilhenger. Det eneste du må ha med i bilen er bekreftelsen du får av myndighetene, samt leiekontrakten. Du må gi beskjed om innførsel av bilen i landet på forhånd. Vær oppmerksom på at kun personen oppført i leiekontrakten kan melde bruk til Skatteetaten.

Henting, levering og drivstoffavtale

Les nøye gjennom leiekontrakten før du signerer. Dette er viktig for å unngå overraskelser ved henting eller levering av bilen du har leid. Du bør kjenne til dine rettigheter som leietaker, samt ha kontroll på hva som står i leiekontrakten. Slik vil du ha bedre oversikt i ulike situasjoner. Legg merke til hvor mye drivstoff bilen skal ha ved levering. Som regel kreves det at bilen leveres tilbake med like mye drivstoff som ved henting.

Gå nøye over bilen ved henting, og noter alle tidligere skader. Ta gjerne bilder, slik at du har god dokumentasjon på disse. Dette gjelder spesielt dersom du har avtale om egenandel. Alle skader skal dokumenteres på et vedlagt skjema ved henting av bilen. Dersom det følger med en avtale om begrenset kilometerstand, skal dette også nevnes tydelig i kontrakten. Oppklar også informasjon om depositum, og tilbakebetaling av dette, allerede ved henting av bilen. Dette for å unngå problemer ved levering.

Valg av bil

Det finnes ulike typer biler du kan velge mellom når du skal leie. De fleste selskap lar deg velge hvilken type bil du ønsker, men enkelte lar deg også velge modell. Planlegg reisen på forhånd, og se over dine behov før du bestiller leie av bil. Se på ulike alternativer. Ofte kan det lønne seg å gå opp en klasse, eller velge annen type drivstoff, for bedre leiepris. Dersom du bestiller i god tid, har du et større utvalg å velge mellom.

Oppsummering

Unngå overraskelser når du skal hente leiebil, ved å selv ha god kontroll på din bestilling. Kjenn dine rettigheter, og les nøye gjennom leiekontrakten før du signerer. Det er viktig å ha god forsikring når du skal reise. Undersøk dine eksisterende forsikringer, da leie av bil ofte er inkludert i denne. Reiseforsikring kan også være inkludert i for eksempel kredittkortavtaler. Ved å sammenligne ulike tilbud, kan du enklere finne det rimeligste alternativet.

Utforsk Østlandet og Oslo med leiebilUtforsk Østlandet og Oslo med leiebil

Er du en av dem som alltid har villet dra på bilferie, eller er du allerede en erfaren veivandrer? Noen ganger kan fremkomstmidler gjøre det vanskelig å planlegge og nå din endelige destinasjon. Med leiebil får du enkelt mer frihet. Dermed kan du starte eventyret ditt ved å utforske Østlandet.

Østlandet betegner den østlige landsdelen i Sør-Norge. De største byene her er Oslo, Drammen, Sandefjord, Fredrikstad, Tønsberg, Skien og Sarpsborg. Det er her du også finner Galdhøpiggen og Glomma, som henholdsvis er Norges høyeste fjell og lengste elv. Enten du er på tur med familie eller venner, vil dere alle få minneverdige opplevelser og morsomme historier å fortelle. Så hva venter du på?

Hvordan velge rett leiebil?

Med et hav av tilbydere er det praktisk at det finnes nettsider som gjør letingen enklere. Finn, Kayak og andre nettsider sammenligner tilbud fra flere selskaper, for å gi deg det beste valget.

Priser kan variere avhengig av medlemskap, og hvilket kjøretøy du bestiller. Uansett hvilken bilutleier du velger, er det viktig å lese gjennom vilkår, slik at det ikke oppstår noen ubehagelige overraskelser. Noen kan ha ulik aldersgrense for enkelte bilmerker og forskjellig vilkår for avbestilling.

Det finnes mange ulike tilbydere

Eksempler på aktører er Avis, som har flere utleiestasjoner i Østlandet. Blant annet i Oslo, Drammen, Fredrikstad og Tønsberg. Med Hertz kan du leie bil fra flere steder, inkludert Oslo Lufthavn og Torp. Rent-A-Wreck har over 20 avdelinger spredt over hele Norge. Om du vil ta vare på miljøet, vil du med Move About kunne få den beste elbilen, avhengig av beliggenhet og hvor langt du skal kjøre.

Hva tilbyr Østlandets byer?

Den mest kjente byen i Østlandet, er så klart hovedstaden Oslo. De aller fleste har et forhold til byen. Enten om de kjenner noen som bor der, eller har et kjennskap til severdighetene. Dermed kan Oslo være et godt utgangspunkt for å begynne bilferien. Spesielt hvis du ankommer Oslo Lufthavn. Nedenfor er det listet opp tips for hva du kan gjøre i noen av byene.

Oslo – Ta turen til hovedstaden

Ta en kjøretur til Bygdøy for å besøke Vikingskipshuset. Den huser verdens best bevarte vikingskip. Her har du mulighet til å friske opp dine kunnskaper fra vikingtiden. Når du først er i Bygdøy, kan du også besøke Fridtjof Nansen sin Fram og Thor Heyerdahl sin Kon-Tiki. Veien videre kan gå til Frognerparken hvor Vigelandsparken ligger. Med leiebil er Holmenkollen bare en rask tur unna. Hvis du føler deg modig kan du prøve Kollensvevet, som er en zipline på over 300 meter.

Drammen – Opplev naturen

Med leiebil kan du enkelt ta turen til Norges eldste ølbryggeri Aass. Du kan også besøke Spiralen, hvor du kan kjøre inne i fjellet. På toppen vil du få et fantastisk overblikk over hele byen. Andre severdigheter du kan oppleve i byen er Kunnskapsparken Papirbredden, Konnerud Gruber og Kjøsterudjuvet, som er en 10 000 år gammelt juv.

Sandefjord – Hvalfangsthistorien

Det var i Sandefjord det berømte Gokstadskipet ble funnet. I havnen ligger det en kopi av denne, i tillegg til hvalfangstbåten Southern Actor. Andre steder du kan besøke er for eksempel Hjertås friluftsområde, Badeparken og Hvalfangstmuseet. Det er en veldig populær by om sommeren. Spesielt for de som holder på med windsurfing og seiling.

Fredrikstad – Opplev Gamlebyen

I Fredrikstad har du muligheten til å utforske den best bevarte festningen i hele Skandinavia. I tillegg kan du besøke den sjarmerende Gamlebyen, med godt bevarte bygninger og festningsverk fra 1700 og 1800-tallet. Med leiebil kan du enkelt besøke flotte naturområder utenfor byen. Kjør til skjærgården for å se idylliske øyer og holmer.

Tønsberg – Norges eldste by

Denne middelalderbyen regnes som Norges eldste by. Ta turen opp til Slottsfjellet, og nyt den fantastiske utsikten over byen. Har du lyst til å besøke Verdens Ende, befinner den seg bare en halvtimes biltur unna. Veien kan gå videre til Åsgårdstrand, hvor du kan besøke Edvard Munch sitt strandhus. Her malte han flere av sine kjente verk, som for eksempel «Pikene på broen».

Skien – Opplev Henrik Ibsen

I Skien kan du besøke barndomshjemmet til Henrik Ibsen, og få et innblikk i den verdenskjente dramatikerens oppvekst. Veien videre kan gå til Brekkeparken som er et friluftsmuseum, spesielt kjent for sine blomster. Her vil du ikke bare finne en herregård, men også et spennende escape room. Er barna med, kan dere også besøke lekehallen Eventyrfabrikken.

Sarpsborg – Aktiviteter for hele familien

Det finnes mange morsomme aktiviteter om det er familien som er med deg på biltur. For eksempel kan dere dra til trampolineparken, badeland eller klatresenteret. I tillegg kan dere besøke den kjente helleristningen Bjørnstadskipet, eller reise tilbake i tid i Borgarsyssel museum.

Andre byer du kan besøke

Halden – Praktfull historie

Murene til Fredriksten Festning har stått i over 350 år. Det er åpent for publikum, og inne finnes det både museer og spisesteder. Du kan ikke dra fra Halden uten å besøke Rød Herregård. Det er et historisk museum, som er en opplevelse både inne og ute. Inne blir du møtt av et praktfullt interiør som du bare ser på filmer. Hagen er en fryd for øyet, og et perfekt sted for å ta en spasertur. I tillegg kan du besøke Busterudparken og Berby Herregård.

Lillehammer – Reis tilbake i tid

Å vandre gjennom friluftsmuseet Maihaugen, er som å reise tilbake i tid. Med over 200 hus fra 1200-tallet og frem til i dag, kan du se hvordan folk levde før i tiden. I tillegg har du også muligheten til å se barndomshjemmet til dronning Sonja. Hvis det er barn med på turen, er nok Hunderfossen Eventyrpark øverst på listen. Og for all del må du ikke glemme Sigrid Undsets hjem: Bjerkebæk.

Planlegg reisen din

Det er viktig å planlegge turen, for å ikke gå glipp av det du vil oppleve. Vil du besøke Heddal stavkirke i Notodden, som er den største av de bevarte stavkirkene? Kragerø som ble beskrevet av Munch som «perlen blant kystbyene»? Drøbak sin Oscarsborg? Eller prøve deg som glassblåser hos Hadeland Glassverk?

Når det er så mye å se og besøke i bare de få byene nevnt over, kan du tenke deg hva Østlandet har å by på med sine 42 byer. Mulighetene og veiene er mange, det er nettopp det som gjør det så praktisk å leie bil. Du vil kunne få mer frihet, ettersom det er du som blir reiseguiden.

Oppsummering av utforsk Østlandet med leiebil

Østlandet byr på mange ulike opplevelser. Det finnes aktiviteter for både vennegjenger og familier. Ved å leie en bil får du mer frihet til å bevege deg rundt mellom byene. Det er ikke alltid offentlig transport kan ta deg med til de skjulte skattene.